Iedereen kan eenvoudig en snel wielen balanceren met de nieuwe generatie Snap-on balanceermachines

19 april 2016

Nieuwe_Balancer_Serie_Familie

Snap-on Tools introduceert een nieuwe generatie balanceermachines voor de autobranche. Snap-on Tools heeft haar jarenlange wereldwijde ervaring met balanceermachines en de behoeftes van de autobranche gecombineerd en in de nieuwe equipment toegepast.

Bekijk het hier het complete gamma Snap-on balanceermachines met de belangrijkste specificaties.

Het resultaat: vijf eenvoudig te bedienen, efficiënte, effectieve, unieke en tot 50 procent snellere balanceermachines waarmee het autobedrijf meer geld in de aftersales kan verdienen. Snap-on Tools balanceermachines zijn zeer accuraat, voorkomen dat een auto terug moet naar de werkplaats en verhoogd de klanttevredenheid.

Het topmodel balanceermachine van Snap-on is, ongeacht het investeringsbudget van het autobedrijf en het aantal balanceerklussen, geschikt voor iedere werkplaats. Omdat bijna alle handelingen geautomatiseerd zijn en wielgegevens automatisch herkend worden, wordt er tijdwinst geboekt. De klus is sneller klaar en er kunnen in dezelfde tijd meer wielen gebalanceerd worden waardoor de winst in de aftersales stijgt.

Power Clamp versnelt opspanproces

Snap-on Power Clamp

De elektromechanische Power Clamp op de Snap-on EEWB332 en EEWB334, klemt het wiel snel, nauwkeurig en altijd met dezelfde kracht vast. Hierdoor worden alle wielen altijd op precies dezelfde manier en zonder vervorming gemonteerd. Snap-on balanceert door de Power Clamp nauwkeuriger dan machines met een mechanische of pneumatische klem. Wielen die met een mechanische of pneumatische klem gemonteerd worden kunnen door de toegepaste kracht of luchtdruk vervormen waardoor balancering onnauwkeuriger wordt.

Nadat het wiel op de balanceermachine geplaatst is, spant het gepatenteerde elektromechanische Power Clamp snelspan-mechanisme in combinatie met een conische centreerring het wiel automatisch op.

Semi automatische meting velgdiameter

Snap-on balanceermachine Arm-gauge en weight

Dankzij intelligente software, vindt de benodigde gegevensinvoer van velgdiameter en de afstand van balanceermachine tot de velg via de meetarm bijna volledig automatisch plaats. De monteur hoeft alleen de meetarm naar de locatie waar het balanceergewicht op de velg moet komen te bewegen. Door de semi automatische gegevensinvoer worden wielen sneller en nauwkeuriger gebalanceerd.

Sonar detecteert automatisch velgbreedte

Voor de montage van balanceergewichten op de randen van stalen velgen, moet de balanceermachine weten wat de velgbreedte is. In de wielbeschermkap van de EEWB332, EEWB334 en EEWB335 is een detectiesonar toegepast. Zodra de wielbeschermkap omlaag over het wiel geplaatst wordt, meet de detector automatisch de velgbreedte. Door de automatische meting is 30 procent sneller klaar in vergelijking met handmatige invoer en worden gebruikersfouten voorkomen.

Snap-on SONAR_wave

easyALU

Snap-on heeft easyALU ontworpen om de configuratietijd van de balanceermachine te verkorten. Door met de meetarm aan de binnenkant van de velg de voorkeurspositie van het balanceergewicht aan te raken, herkent de machine automatisch het gewichtsprogramma. Door de meetarm alleen tegen de zijkant van de velg te drukken, herkent de machine dat het gewichtsprogramma voor stalen velgen geselecteerd moet worden.

Accuraat, snel en succesvol resultaat

Alle Snap-on balanceermachines maken gebruik van (gepatenteerde) Virtual Plane Measurement (VPM) meettechniek. VPM garandeert accurate balanceerresultaten en maakt de machines ongevoelig voor omgevingsomstandigheden zoals temperatuursveranderingen en weersinvloeden. De gemotoriseerde Snap-on balanceermachines balanceren een wiel met een gewicht van 16 kilo en een 195/65 x 15 band vanaf opstarten tot stoppen in minder dan 4,5 seconden.

Groot en duidelijk touchscreen

Snap-on touchscreen

De top range Snap-on balanceermachines hebben standaard een groot eenvoudig bedienbaar touchscreen waar informatie onder alle lichtomstandigheden duidelijk op weergegeven wordt. Via het scherm en de intuïtieve menustructuur kan snel het gewenste meet- en balanceerprogramma geselecteerd worden. Grote cijfers en heldere indicatoren laten duidelijk zien waar het balanceergewicht geplaatst moet worden.

Stopt automatisch in juiste positie

De Snap-on EEWB334 en EEWB332 hebben een tijdbesparend ‘Stop-in-Positie’-systeem. Door op het touchscreen (EEWB334) de hoeveelheid onbalans of de PLUS toets (EEWB332) aan te raken, wordt het wiel automatisch in de meest optimale positie geplaatst zodat het balanceergewicht eenvoudig aangebracht kan worden. De overige Snap-on balanceermachines blokkeren het wiel stevig via een elektromechanisch voetpedaal.

easyWeight Laser, velgverlichting

Snap-on balanceermachine Rim_Lighting

De Snap-on top range balanceermachines zijn uitgerust met een Pinpoint indicatie laserlamp. Een rode laserpunt laat duidelijk zien waar het balanceergewicht exact gemonteerd moet worden. Zo wordt, in tegenstelling tot conventionele balanceermachines met een laserlijn, voorkomen dat het gewicht te veel aan de binnen- of buitenkant van de velg gemonteerd wordt. Om de gewichtspositie duidelijk zichtbaar te maken en schoon te kunnen maken is de EEWB334 is uitgerust met heldere LED verlichting.

Snap-on balanceermachine LASER POINTER

Gewichtsverdeling programma verbergt balanceergewicht

Alle Snap-on balanceermachines hebben een gewichtsverdeling programma. Door aan te geven hoeveel spaken een velg heeft en waar de spaken zich bevinden, berekenen de balanceermachines de beste positie om het balanceergewicht buiten het zicht te monteren.

Wilt u meer weten over de Snap-on Tools balanceermachines of een demonstratie? Neem dan contact op met de Snap-on dealer in uw regio.

Schrijf je in voor onze maandelijkse Tool update!